Kesän 2022 pentusuunnitelmat

Tälle vuodelle olisi toiveissa aivan erityinen pentue. Kaikki meillä tehdyt pentueet ovat olleet minulle tärkeitä ja tarkkaan harkittuja, mutta tässä yhdistelmässä mukana on vielä minun monen vuoden unelma joka on tiedostamattani alkanut jo vuonna 2010. Silloin olen ensimmäisen kerran nähnyt upeasti liikkuvia näyttäviä rhodesiankoirauroksia kehässä ja ne sattuivat olemaan yhden saman uroksen poikia. Vuosien saatossa olen miettinyt miten saisin tämän kyseisen uroksen osaksi jalostussuunnitelmiani, ja vihdoin viime vuonna löytyi henkilö jonka avulla siitä tuli mahdollista. Nyt tarvitaan enää vain paljon onnea jotta pentue saadaan aluilleen ja kaikki onnistuisi.

Pentueen isä on Amerikkalainen vuonna 1998 syntynyt Spring Valley’s Great Gatsby. Gatsby on ulkomuodoltaan erinomainen uros josta ei paljoa pahaa sanottavaa tule mieleen. Gatsby on Amerikassa voittanut vaikka ja mitä, olen pentueen sivuille parhaani mukaan luetellut tärkeimmät menestykset. Gatsby on todistetusti yksi parhaimmista periyttäjistä mitä tiedän, ja sillä on yli sata muotovaliojälkeläistä. Gatsbyn jälkeläiset ovat pärjänneet myös käyttölajeissa ja ovat olleet hyvin terveitä. Gatsbylla on Suomessa ennestään 2 pentuetta, molemmat meidän Keilan kasvattajan tekemiä.

Pentueen emänä on meidän Alma, Kxoxo Azalea Agera. Alma on Empun omistuksessa, mutta olen saanut kunnian lainata Almaa jo kahdesti jalostukseen ja tämä tuleekin olemaan kolmas ja viimeinen pentue Almalle. Alma on ihana ja rhodemaiseen tapaan röyhkeä koira. Alma on pärjännyt näyttelyissä hienosti, mutta pentueiden takia näyttelykäynnit ovat jääneet harvaan. Toivottavasti pääsisimme vaikka vuonna 2023 yrittämään Almalle vielä kansainvälisen muotovalion arvoa.

Toivoisin tästä pentueesta syntyvän myös meille kotiin sopivan narttupennun. Etsin pennuille aktiivisia, harrastamisesta kiinnostuneita yhteistyökykyisiä koteja. Nämä pennut tulevat olemaan minulle erityisen tärkeitä enkä halua niiden potentiaalin jäävän vain kotisohvalle. Pennut tulevat sopimaan sinne sohvallekin, mutta toivon näkeväni näitä koiria niin näyttelyissä kuin muissa harrastuksissa. Kaikissa lajeissa Kxoxo-porukasta löytyy osaamista harrastuksien aloittamiseen!

Mikäli olet kiinnostunut yhdistelmästä, tutustuthan pentueen lisätietoihin täällä. Otathan yhteyttä minuun ensisijaisesti sähköpostitse. Lähetän sinulle paluuviestinä vielä lisää informaatiota rhodesiankoirista, kasvatuksestani ja suunnitellusta pentueesta. Esittelethän itsesi heti ensimmäisessä viestissä ja kerrot millaista koiraa olet hankkimassa ja mihin käyttöön. Kaikkia kasvattejani koskee luustokuvauspakko 24-30 kk iässä. Voit lukea aiheesta lisää kasvatus-sivulta.

Alma on siemennetty 27.4.2022. Ultra on varattu 16.5 maanantaille 🙂