Kxoxo

Minusta (text available only in Finnish)

Olen Kati, 27-vuotias Helsingissä asuva nainen. Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja kolme rhodesiankoiraa. Eläimet ovat aina olleet iso osa elämääni. Lapsuudenkodissani oli kissoja, ja nuoruusvuoteni kaiken vapaa-ajan vietin hevostalleilla.

Oman koiran hankinta tuli ajankohtaiseksi kun muutin asumaan omilleni. Ensimmäinen koirani oli brasilianterrieri Assi, joka asuu nykyään mieheni äidin luona monen muun samanrotuisen kaverina. Assin seuraksi meille muutti sileäkarvainen collie Kiana, joka suureksi surukseni jouduttiin lopettamaan keväällä 2016 juuri ennen kuusivuotissyntymäpäiväänsä.

Rhodesiankoirista kiinnostuin kesällä 2010. Naapurissamme asui kaksi komeaa rhodesiankoiraurosta, joita näin usein koirapuistossa, ja ihastuin rotuun. Tutustuttuani rotuun paremmin olin yhä varmempi siitä, että juuri rhodesiankoira tulisi olemaan seuraava koirani. Keväällä 2011 tein lopullisen päätöksen ja aloin etsimään sopivaa pentuetta. Keväällä 2012 luoksemme muutti Tarujen kennelistä sijoitusnarttu Tarujen Xoxo, tutummin Keila. Keila teki kasvattajansa luona pentueen 2016 keväällä. Kesällä 2016 perheemme kasvoi kun haimme italiasta rhodesiankoirauroksen Alfa. Pennun hankinta ei ollut ajankohtaista, eikä varsinkaan uroksen, mutta toisen koiran kaipuu oli kova. Loppuvuodesta 2017 meille jäi Keilan pentueesta oma kasvattamamme narttu, Honi.

   13327502_1733835396865354_3355847961863508155_n

Ensimmäinen pentue

Keila on unelmieni täyttymys, parempaa koiraa en olisi voinut saada. Keilan myötä ovat tulleet tutuksi koiranäyttelyt, ja olemme kokeilleet kerran tai useammin myös tokoa, agilitya, mejää ja maastojuoksua. Vakituista harrastusta meiltä ei löydy jos kävelylenkkejä ja sohvalla halailua ei lasketa. Keila on ihana koira ja ennenkaikkea rakas perheenjäsen jota ilman en osaisi kuvitella olevani.

Haave omasta pentueesta syntyi keväällä 2015. Saman vuoden syksynä suoritin hyväksytysti Suomen Kennelliiton koirankasvattajan peruskurssin. Ensimmäinen pentue syntyi syntymäpäivänäni 2.10.2017. Ultran perusteella odotimme yhdeksää pentua, mutta saimmekin 12. Kahdeksan viikkoa kotona pentujen kanssa meni hurjaa vauhtia ja nyt meillä onkin kotona kolmantena rhodesiankoirana toivottavasti seuraavan pentueemme emä, Honi.

 

Kxoxo

Miettiessäni tulevaa kennelnimeäni tiesin haluavani yhdistää siihen Keilan nimen tavalla tai toisella. Keilan kutsumanimestä en saanut sopivaa kehitettyä joten päädyin pohtimaan saisinko Keilan virallisen nimen toimimaan kasvattajanimenä. Ruotsissa oli jo käytössä kennelnimenä Xoxo, mutta entä jos lisäisin sen eteen kaikkien omien nimieni ja koirieni Kianan ja Keilan ensimmäisen kirjaimen. Selvittäessäni onko nimi jo jossakin käytössä, törmäsin tekstiin jossa kerrottiin sanan ”kxo’xo” tarkoittavan khoisan-kielellä villieläimen nahkaa/turkkia. Anomukseni meni läpi FCI’ssä ja tämän myötä tulevien pentujen nimeä koristaa kennelnimeni Kxoxo.